Azahara Domínguez diputatuak Zubietako Lanbide Eskola bisitatu du, eta bertan prestakuntzak Gipuzkoako turismo industrian lan baldintza egonkor eta duinak bermatzeko duen garrantzia aldarrikatu du
Azahara Domínguez diputatuak Zubietako Lanbide Eskola bisitatu du, eta bertan prestakuntzak Gipuzkoako turismo industrian lan baldintza egonkor eta duinak bermatzeko duen garrantzia aldarrikatu du
Azahara Domínguez diputatuak Zubietako Lanbide Eskola bisitatu du, eta bertan prestakuntzak Gipuzkoako turismo industrian lan baldintza egonkor eta duinak bermatzeko duen garrantzia aldarrikatu du
Zubietako zentroa Jatetxe-arloko Zerbitzuen Zuzendaritzako goi-mailako gradua eskaintzen duen Gipuzkoako lehen zentro publikoa da. Gradu hau 2023/2024 ikasturtean sartu zen bere ikasketa-planean

Azahara Domínguez diputatua Zubietako Lanbide Eskolan
Mugikortasuneko, Turismoko eta Lurralde Antolaketako diputatua, Azahara Domínguez, Zubietako Lanbide Eskolan izan da astelehen honetan, bere departamentuko arloetan prestakuntza ematen duten zentroekin egiten ari den bisita-sortarekin jarraituz. Diputatuak kezka agertu du Gipuzkoan dauden profil profesionalak ezagutzeko, bai eta lurraldean epe laburrean sektore horiek izango dituzten erronkei aurre egiteko sortuko diren beharrak ezagutzeko ere.
Bisitan, diputatuaz gain, Isidro Zaldua ikastetxeko zuzendariak eta zuzendaritza-taldeko beste kide batzuek ere parte hartu dute, eta Agurtzane Solabarrieta Usurbilgo alkatea ere gonbidatua izan da. Instalazioez gain, Jatetxe-arloko Zerbitzuen Zuzendaritzako goi-mailako teknikariaren goi-mailako gradua ere ezagutu du. Usurbildar zentroa 2023/2024 ikasturtean hasi zen ematen, eta prestakuntza hori eskaintzen duen lehen zentro publikoa izan da. 2.000 prestakuntza-ordu ditu, ikasleak "jatetxe-arloko elikagaien eta edarien ekoizpena eta zerbitzua zuzendu eta antolatzeko, eskaintzak eta baliabideak zehazteko, hornikuntzaren berezko jarduerak kontrolatzeko, helburu ekonomikoak betetzeko, ezarritako kalitate-protokoloei jarraitzeko eta higieneari, laneko arriskuen prebentzioari eta ingurumen-babesari buruzko arauen arabera jarduteko". Zentroak azaldu duenez, lan-espazioak simulatzeko espazio bat ere badu.
Gainera, Ikasturte honetan, Akelarre, Zerbitzuen Ibilbidea (600 ordu) izeneko Euskal Sukaldaritzako Harrera eta Bikaintasuneko Espezializazio Programa jarri du abian, modalitate dualean eta Akelarre jatetxearekin lankidetzan.
Azahara Domínguezek eskerrak eman dizkio Zubietako Lanbide zentroari "Gipuzkoako industria turistikoan protagonista izango diren" belaunaldi berriak trebatzeko egunero egiten duen ahaleginagatik. Gogorarazi du turismo-industria BPGren % 8,4 dela gaur egun, eta 40.000 familia baino gehiagoren sostengua dela. Horregatik, azpimarratu du garrantzitsua dela "sektoreko profesionalek baldintza duinak izan ditzaten zaintzea". "Gipuzkoako Foru Aldundian lanean ari gara gure lurraldea zaintzeaz gain, turismoa ahalbidetzen duten pertsonelk zainduko dituen ekosistema turistiko bat sortzeko. Horregatik, ‘Zatoz eta zaindu’ Turismoko Plan Estrategiko berrian arreta handia jartzen diogu prestakuntzari, hori baita gazteek enplegu egonkorrak eta baldintza duinak izateko bidea. Eta horrek beren bizi-proiektuak Gipuzkoan garatzeko aukera emango die”.
1741