Albisteak
Gipuzkoako albisteak
· Argindegi eraikineko egokitutako etxebizitzak udalerriko pertsonei babesa emango die larrialdi-egoeren aurrean. Proiektuak 150.586,46 euroko kostua izan du eta Gipuzkoako Foru Aldundiak 110.000 euro bideratu ditu.
2025/02/14
Lurralde OrekaOnartutako dokumentuak basoaren funtzioak modu orekatuan optimizatzera bideratutako hainbat ekimen jasotzen ditu, jasangarritasunaren hiru zutabeak kontuan hartuta: ingurumena, ekonomia eta gizartea
· Gipuzkoako Foru Aldundiak deialdia argitaratuko du datorren asteartean (otsailak 4, baserriko lana beste jarduera profesional batekin bateragarri egin nahi duten pertsonek ekimen aitzindari honetan parte har dezaten. · Enpresaren eta Baserritar Misto Profesional izateko interesa duen pertsonaren arteko akordioa formalizatu ondoren, foru erakundeak 60.000 euroko diru-laguntza emango die baserritarrei, eta 30.000 eurokoa enpresei. Programak sei urteko iraupena izango du.
2025/01/30
Lurralde OrekaHilabeteetako lan gogorraren ondoren, Gipuzkoako Foru Aldundiak Gipuzkoako Ehiza Federazioarekin adostu du larrialdiko neurri berriak ematen dituen Agindu berria, lurraldean ehiza modu seguruagoan egingo dela bermatzeko.
2025/01/23
Lurralde Oreka• Elika Fundazioak, nekazaritzako elikagaien segurtasunerako euskal fundazioak, arau-aldaketen berri izaten eta bere ustiategietara egokitzen laguntzen dio sektoreari • Plataformaren helburua da sektoreak behar bezala erantzutea elikagaien katearen kontrolerako euskal planeko kontrol ofizialei • Tresna sinplea da, operadoreek erabili ahal izango dituzten bideo laburren formatuan, prestakuntza-piluletan, oinarritua • Higienea eta fitosanitarioen erabilera nekazaritzako ustiategietan
2025/01/09
Lurralde OrekaEkimen honen helburua da, herritarrek, martxoaren 9an Legazpin egingo den zuhaitz landaketan parte hartzea.
2024/12/09
Lurralde OrekaBasque Culinary Centerrek eta BSTK Basotik Fundazioak —basoen kudeaketa jasangarria bermatzea helburu duen Gipuzkoako Foru Aldundiaren erakundea— lankidetza-hitzarmen bat sinatu dute, eta, haren bidez, Basque Culinary Centerrek 10 hektarea basoberrituko ditu 8 urteetan eta gastronomia jasangarriarekin harremana dute beste ekimen batzuk burutuko ditu.