Nabarmenak

Gipuzkoak etxeetan sortzen diren elikagai-bazterkinen murrizketa sustatzen du

Gipuzkoak etxeetan sortzen diren elikagai-bazterkinen murrizketa sustatzen du

Gipuzkoako Foru Aldundiko Ingurumeneko Departamentuak eta Basque Culinary Center-ek hitzarmen bat sinatu dute etxeetako elikagai-hondarrak murrizteko, baliabide horiek berak erabiliz garapen gastronomiko berriak asmatzeko. José Ignacio Asensio: “Elikagaiak alferrik galtzearen erronkari aurre egiteko, sortzen dugun hondakin kopurua murriztu behar dugu, produktuak berrerabiltzea eta birziklatzea sustatu, hondakin edo zabor bihur ez daitezen”. Joxe Mari Aizega: "Uste dugu ezinbestekoa dela kontzientzia hartzea eta heztea, elikagaien hondakinak murrizteko. Guretzat, proiektu honek aukera ematen du horrelako soluzio gastronomikoak gizarteratzeko".

Leer más